Predstavljamo novo konstrukcijsko rješenje Hermi Multi Flat

Predstavljamo novo konstrukcijsko rješenje Hermi Multi Flat

Predstavljamo novo konstrukcijsko rješenje Hermi Multi Flat koje je namijenjeno za postavljanje solarnih elektrana na ravne krovove nagiba do 5°. Modularni sistem pruža fleksibilnost na krovu. Njegova univerzalnost namjene omogućuje ugradnju na različite obloge: šljunak, bitumenske obloge, krovne pokrove od PVC membrane i trapezni lim. Hermi Multi Flat omogućuje horizontalnu orijentaciju FN modula s nagibima od 10° ili 15° i podržava orijentaciju FN modula u smjeru jug i istok-zapad, tako da je idealan i za stambene i za industrijske zgrade.


Rješenje Hermi Multi Flat uključuje inovativni prednji nosač Hermi SOL-N41 i krajnji nosač Hermi SOL-N42, kao i novodizajnirani šinski profil Hermi SOL-P40 s utorom kompatibilnim s T-vijcima, koji omogućuje brzo i jednostavno pozicioniranje i pričvršćivanje prednjeg i zadnjeg dijela. Sistem montirate na krov pomoću osnovnih alata. Hermi SOL-PRL višenamjenska polimerna podloga otporna na UV zračenje omogućuje zaštitu krova i dodatno opterećenje cijele instalacije.


Hermi Multi Flat rješenje je kompatibilno s većinom dimenzija fotonaponskih modula. Inovativni sistem balastiranja i zaštite od vjetra čine ga jeftinijim rješenjem za montažu koje pruža i efikasnost i izdržljivost.

Instalacija kablova i kablovskih polica također se odvija bez nepotrebnog stresa/, budući da se mogu polagati istovremeno s postavljanjem konstrukcije ili kasnije nakon pričvršćivanja FN modula.


Rješenje za montažu je otporno na koroziju, ima dugi životni vijek i ne zahtijeva posebno održavanje.


Uvjereni smo da će naše Hermi Multi Flat rješenje postaviti novi standard u postavljanju elektrana na ravne krovove. Zajedno s vašim i našim aktivnostima te ciljanim tehnološkim razvojem pridonosimo održivom razvoju i prijelazu u ugljičnu neutralnost.

Naziv web-stranice

Kontakt

Hermi, d.o.o.

Lužansko polje 7

71000 Sarajevo

Bosna i Hercegovina