Gromobranska oprema

Gromobranska instalacija namijenjena je za zaštitu objekta od izravnog udara munje. Samo smisleno raspoređeni gromobranski vodiči po objektu namijenjeni su odvođenju struje prilikom izravnog udara munje.

Obratite nam se

Izbor proizvoda

Postavljanjem gromobranske instalacije objekt se uspješno štiti od mehaničkih oštećenja ili požara.


Učinkovita zaštita od izravnog udara munje

Gromobranska instalacija s gromobranskim vodičima pouzdano odvodi električnu struju prilikom izravnog udara munje. Na taj način osigurava potpunu sigurnost vašeg objekta te štiti imovinu u njemu.

Dobar plan osnova je gromobranske instalacije

Najvažnije je dobro planiranje cijelog sustava, od analize okruženja, prikladnosti objekta sve do plana postavljanja. Pritom su važni i pravilno uzemljenje i odabir pravih materijala.

Proizvod koji je jedva vidljiv (ali učinkovit)

Velik je naglasak na krajnjem izgledu proizvoda. Odgovarajućim planiranjem i prilagođenim nosačima osiguravamo da izgled gromobranske instalacije bude jedva vidljiv.

Znanje koje proizlazi iz stoljeća iskustva

Znanje, koje stječemo već stoljećima, primjenjujemo pri planiranju i izvedbi pouzdane zaštite od izravnog udara munje. Pritom smo razvili moderne pristupe rješavanju kompleksnih projekata.

Pouzdana zaštita

Električne struje koje se pojavljuju pri udaru munje iznimno su velike (i više od 200.000 A). Tako jaka struja lako može izazvati požar ili pri izravnom udaru u objekt uzrokovati oštećenja na objektu.

Budući da je pri udaru munje riječ o stvarnoj električnoj struji, učinkovita je zaštita, naravno, postavljanje vodiča – gromobranske instalacije – na svim dijelovima na kojima se može očekivati takav udar. Kod gromobranske instalacije riječ je o sklopu vodiča koji moraju biti smisleno postavljeni i pravilno dimenzionirani. Samo na taj način struju munje mogu dovoljno jednostavno i brzo odvesti u zemlju.

Postavljanje uvijek prepustite stručnjacima! Zašto?

  • Oni su detaljno upoznati sa svim standardima i propisima u području zaštite od munje.
  • Na temelju znanja i dugogodišnjeg iskustva uvijek će znati kamo i kako na objekt treba postaviti gromobransku opremu.
  • Instalacija koju isplaniraju stručnjaci često će biti i povoljnija u pogledu cijene. Ponudit ćemo vam optimalno rješenje bez postavljanja dodatnih gromobranskih vodiča.


Ne preuzimajte rizik od udara munje! Što prije osigurajte odgovarajuću zaštitu objekta od mehaničkih oštećenja, pa čak i požara.


Program Shield

Program Shield razvili smo kako bismo olakšali posao projektantima i pridonijeli učinkovitijem, bržem i kvalitetnijem projektiranju gromobranske i prenaponske instalacije za zaštitu od udara munje.

Više o programu Shield


Elementi gromobranske opreme

Nudimo različite elemente gromobranske opreme koji su prilagođeni svakom objektu:

Trebate dodatnu tehničku pomoć?

Trebate pomoć pri kupnji?

Ekipa HERMI rado će vas savjetovati i pomoći pronaći najprikladnije rješenje. Pošaljite nam svoje potrebe i želje. 


Obratite nam se

Trebate dodatnu tehničku pomoć?

Fizičke osobe
Fizičke osobe
Projektanti i izvođači
Projektanti i izvođači

Trebate li više informacija?

Za dodatne informacije i prilagođenu ponudu naručite svoj primjerak besplatnog kataloga. Jednostavno ispunite kratak obrazac na našoj stranici.

Obratite nam se

Naziv web-stranice

Kontakt

Hermi, d.o.o.

Lužansko polje 7

71000 Sarajevo

Bosna i Hercegovina