Predstavljamo Hermi KON11 UNI univerzalnu cijevnu obujmicu

Predstavljamo Hermi KON11 UNI univerzalnu cijevnu obujmicu

Kompanija Hermi predstavlja novu univerzalnu cijevnu obujmicu Hermi KON11 UNI. Inovativni proizvod implementira novi način ugradnje gromobrana na (odvodne) cijevi. Kao što samo ime govori, cijevnu obujmicu odlikuje univerzalnost. Podesivost cijevne obujmice omogućava ugradnju na različite dimenzije (odvodnih) cijevi bez upotrebe vijaka ili alata.

Upotreba univerzalne cijevne obujmice za cijevi KON11 UNI skraćuje vrijeme i olakšava montažu gromobranske zaštite. Hermi KON11-UNI univerzalna cijevna obujmica može se postaviti na (odvodnu) cijev bez zavrtnja, a gromobran se na nju može pričvrstiti bez alata. Stoga nam nisu potrebni posebni alati.

Podesiva cijevna obujmica zamjenjuje niz fiksnih cijevnih obujmica dimenzija od Ø60 mm do Ø130 mm. Pogodna je i za (odvodne) cijevi srednjih dimenzija (60 mm, 65 mm, 70 mm, 75 mm, itd.) ili nestandardnih prečnika cijevi (npr. 103 mm, 117 mm, 129 mm...). KON11-UNI je dostupan i za veće prečnike cijevi po narudžbi. Izrađen je od nehrđajućeg materijala i ima dug vijek trajanja.

Univerzalna cijevna obujmica dostupna je u dvije tehničke verzije. Jedna verzija omogućava da se gromobran direktno pričvrsti na cijev. U ovom slučaju, jednim klikom, i cijevna obujmica i gromobran se mogu pričvrstiti istovremeno. Mogu se koristiti standardna kliješta. Druga verzija sa dvostrukim klikom omogućava montažu obujmice nezavisno od gromobrana. U tom slučaju gromobran je odvojen od cijevi, a moguća je i naknadna ugradnja gromobrana.

U Hermiju, razvojem KON11 UNI univerzalne cijevne obujmice, mislili smo i na estetski aspekt. Obujmica je izrađena od tanjeg materijala - bez gubitka mehaničkih osobina - što omogućava bolju i precizniju montažu na odvodnu cijev.

Razvojem i proizvodnjom KON11 UNI cijevne obujmice u Hermiju, također smanjujemo emisiju ugljika. Optimizirali smo upotrebu materijala, minimizirali količinu nastalog otpada, a zbog brže i jednostavnije proizvodnje smanjili smo i potrošnju energije u samom procesu proizvodnje. Optimizacijom pakovanja smanjili smo potrošnju kartonske ambalaže, a samim tim smanjili i emisiju izduvnih gasova tokom transporta gotovog proizvoda do kupca.

Razvojni tim Hermi dobio je bronzanu regionalnu nagradu za Hermi KON11 UNI univerzalnu cijevnu obujmicu na natjecanju za najbolje inovacije celjske regije 2023. Nagrade dodjeljuje Privredna komora Slovenije.

Univerzalna cijevna obujmica KON11 UNI bit će u redovnoj prodaji od 15.10.2023.

Naziv web-stranice

Kontakt

Hermi, d.o.o.

Lužansko polje 7

71000 Sarajevo

Bosna i Hercegovina