Hermi s novim proizvodnim pogonom povećava svoje proizvodne kapacitete

Hermi s novim proizvodnim pogonom povećava svoje proizvodne kapacitete

Hermi je sagradio moderan proizvodni pogon u industrijskoj zoni u Celju, u Sloveniji, kako bi utrostručio svoje proizvodne kapacitete. Osim same izgradnje, najveće ulaganje je sveobuhvatna modernizacija proizvodnog voznog parka. U prvoj fazi modernizacije planiraju se višemilionska ulaganja u dodatnu automatiziranu liniju za proizvodnju kablovskih polica.

Slovenski proizvođač gromobranske  i prenaponske zaštite, kablovskih polica i ljestvi te montažnih konstrukcija za solarne elektrane sagradio je novi proizvodni pogon u blizini postojećeg sjedišta i drugih proizvodnih pogona. Radovi na gradilištu započeli su ovog proljeća, a u augustu su već počeli s postavljanjem novih proizvodnih linija. Planirano je da proizvodnja počne s radom ove sedmice, a potrebno je doraditi kako bi bila potpuno operativna i dostigla svoje kapacitete u nadolazećim mjesecima.

S obzirom da Hermi proizvodi više od 6.500 proizvoda, proizvodnja određene komponente ovisi o složenosti koraka potrebnih za njezinu proizvodnju. Može proći od jedne sekunde do tri sedmice da se proizvede određeni proizvod. Stoga je teško govoriti o kapacitetima. Međutim, očekujemo utrostručenje svojih proizvodnih kapaciteta. Ugradnjom dodatne automatizirane proizvodne linije, kapacitet kablovskih polica i programa ljestvi najviše će se povećati.

Tokom godina, Hermi je proširio svoje proizvodne linije i višestruko povećao svoje proizvodne kapacitete. Glavni razlog za izgradnju  nove zgrade bio je daljnje povećanje kapaciteta. Drugi je razlog povećana potražnja na postojećim tržištima i ulazak na nova tržišta s većim željama. Stalno tehnološko poboljšanje proizvoda i proizvodnih procesa dovelo je do potrebe za novim modernim, najsavremenijim proizvodnim pogonom koji bi omogućio brže vrijeme proizvodnje, veću produktivnost, bolju kontrolu kvalitete u svakom koraku proizvodnje i digitalizaciju svih procesa.

Miran Rauter, izvršni direktor i vlasnik firme  Hermi: „Želja za daljnjim povećanjem proizvodnih kapaciteta i proširenjem dugo mi je bila na umu. Sada ćemo moći brže odgovoriti na zahtjeve kupaca i biti još konkurentniji u razvoju, kvaliteti i cijeni. Uvijek si postavljam nove izazove, uključujući ulazak na nova tržišta, povećanje udjela u prodaji na postojećim tržištima, daljnju digitalizaciju svih poslovnih procesa i poboljšanje radnih uvjeta. Ova nova proizvodnja samo je korak prema daljnjem proširenju – u smislu prostora, obima i tržišta.”

Nova proizvodna hala prostire se na dva sprata. Osim toga, u novoj zgradi bit će i zatvoreno skladište i kancelarije. Ima dovoljno parkirnih mjesta za zaposlenike i puno zelenih površina oko zgrade. Zajedno s povećanjem kapaciteta, ojačat će i Hermi tim. Ove godine planiraju zaposliti oko 20 novih zaposlenika.

Geografski položaj i lokalni okolišni uslovi temeljito su uzeti u obzir pri projektovanju i planiranju ovog novog proizvodnog pogona. Smjernice održivog razvoja u njegovoj izgradnji slijedile su se u najvećoj mogućoj mjeri. Novi proizvodni pogon izgrađen je od ekološki prihvatljivih i kvalitetnih materijala. Koristili smo komponente Hermi gdje god je to bilo moguće. Planirano je i instaliranje solarne elektrane s Hermi montažnim komponentima na krovu proizvodne hale kako bi se pokrile naše potrebe za električnom energijom.

Zbog situacije oko koronavirusa, firma ove jeseni neće organizovati službeno otvaranje. Ako okolnosti dozvole, u proljeće bit će otvaranje s posjetom firmi.

Naziv web-stranice

Kontakt

Hermi, d.o.o.

Lužansko polje 7

71000 Sarajevo

Bosna i Hercegovina