Hermi nastavlja uspješan razvoj i širi se na inozemna tržišta

Hermi nastavlja uspješan razvoj i širi se na inozemna tržišta

Obiteljska tvrtka Hermi, vodeći slovenski proizvođač gromobranske i prenaponske zaštite, kabelskih polica, kabelskih ljestvi i nosivih konstrukcija za solarne elektrane, nastavlja svoje širenje na inozemno tržište. U posljednje tri godine zabilježen je rast prodaje od 120% na inozemnim tržištima, a ukupna prodaja također bilježi pozitivan trend, povećavajući se za 15%.

Unatoč pesimističnim prognozama, kasnijoj i težoj opskrbi sirovinama, Hermi bilježi punu zauzetost proizvodnje u prvoj polovici ove godine. U prvoj polovici ove godine opseg prodaje povećao se u odnosu na isto razdoblje prošle godine, s ukupno 15% rasta prodaje u posljednje tri godine. Dobre prognoze obećavaju se i za drugu polovicu godine. Zbog povećane potražnje, posebno za kabelskim policama i ljestvama, u proljeće je započela izgradnja novog proizvodnog objekta koji se očekuje da će biti završen i spreman za useljenje na jesen.

Pandemija koronavirusa utjecala je na poslovanje tvrtke, počelo je sa digitalizacijom operacija, konsolidacijom, optimizacijom i automatizacijom proizvodnih procesa. Poduzeće se više usredotočilo na poslovne aktivnosti na stranim tržištima, unatoč činjenici da je Hermi najvažnije i najveće tržište i dalje domaće tržište kao i susjednih zemalja. Slovenski proizvođač ima podružnice u Austriji, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, a svoje proizvode trenutno prodaje na više od 40 svjetskih tržišta.

Hermi surađuje s mnogim globalnim distributerima i instalaterima i uvijek je u potrazi za novim partnerstvima. I dalje aktivno dodaje poslovne kontakte u Njemačkoj, Italiji, Švicarskoj, Poljskoj, Slovačkoj, Češkoj, Mađarskoj i drugim tržištima, gdje otvara svoja vrata novim distributerima, instalaterima i projektantima u elektroenergetskoj industriji.

Više od 35 godina brine o sigurnosti imovine i ljudi od udara groma, a zbog sve veće složenosti i broja električnih i drugih instalacija svoju su priliku pronašli i u segmentu kabelskih polica i ljestava. Uz zaštitu solarne elektrane od udara groma, nude i izdržljive nosive konstrukcije za ugradnju fotonaponskih sustava.

Naziv web-stranice

Kontakt

Hermi, d.o.o.

Lužansko polje 7

71000 Sarajevo

Bosna i Hercegovina