NARUČI KATALOG

Trgovački centar Aleja (Ljubljana, Slovenija)

Trgovački centar Aleja Aleja

Trgovački centar Aleja u Ljubljani novi je najsavremeniji trgovački centar u Sloveniji. Aleja pruža prostor za 80 prodavnica od više brendova na 32.000 kvadratnih metara. Trgovački centar prostire se na tri sprata sa dvije podzemne garaže. Ukupna investicija za projekat iznosi preko 150 milijuna eura.

Hermi kabelski sistemi koriste se za opskrbu objekta električnom infrastrukturom. U objektu se nalazi 14.500 metara kabelskih polica, uključujući potporne i sve prateće predmete, kao i 1.700 metara vatrootpornih kabelskih polica “E90”.

vatrootporne kabelske police E90

Objekt ima zeleni krov sa sportskim terenima i stazu. Da bi se osigurala usklađenost sa zaštitom od groma i sigurnosnim standardima posjetitelja, gromobranska oprema trebala je biti pravilno postavljena na objekat uz održavanje estetike i izgleda objekta. Za zaštitu igrališta i staze korišten je ISVH gromobranski provodnik u kombinaciji sa izoliranim stubom IZO60, broj potrebnih hvatača optimiziran je računanjem oklopljenog područja pomoću SHIELD-a. Sistemom hvatanja adekvatno smo zaštitili objekt metodom kotrljajuće kugle i uz pomoć našeg programa SHIELD pronašli optimalno rješenje.

SHIELD kod objekta Aleja