NARUČI KATALOG

Hermi nastavlja uspješan razvoj i širi se na strana tržišta

2. Jula 2021

Porodična kompanija Hermi, vodeći slovenski proizvođač gromobranske i prenaponske zaštite, kabelskih polica, ljestvi i nosivih konstrukcija za solarne elektrane, nastavlja svoje širenje na strana tržišta. U posljednje tri godine zabilježen je rast prodaje od 120 % na stranim tržištima, a ukupna prodaja također bilježi pozitivan trend, povećavajući se za 15 %.

Uprkos pesimističnim prognozama,kašnjenjima i težoj opskrbi sirovinama, Hermi je u prvoj polovini ove godine imao potpuno rezervisane proizvodne kapacitete. U prvoj polovini ove godine obim prodaje povećao se u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Sveukupno kompanija bilježi rast od 15% prodaje u posljednje tri godine. Dobre prognoze predviđaju se i za drugu polovinu godine. Zbog povećane potražnje, posebno za kabelskim policama i ljestvama, na proljeće je započela izgradnja novog proizvodnog objekta za koji se očekuje da će biti završen i spreman za useljenje na jesen.

Pandemija koronavirusa pozitivno je uticala na razvijanje kompanije u smislu ,digitalizacije operacija, konsolidacije, optimizacijom i automatizacijom proizvodnih procesa. Kompanija je dodatno fokusirala svoje poslovne aktivnosti na stranim tržištima, iako je najveće tržište za Hermi i dalje domaće tržište i susjedne zemlje. Hermi ima podružnice u Austriji, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, a svoje proizvode trenutno prodaje na više od 40 svjetskih tržišta.

Hermi sarađuje s mnogim svjetski poznatim distributerima i instalaterima i uvijek je u potrazi za novim partnerstvima.Kompanija nastavlja da širi svoje vidike dodavanjem novih poslovnih kontakata u Njemačkoj, Italiji, Švicarskoj, Poljskoj, Slovačkoj, Češkoj, Mađarskoj i drugim tržištima.

Više od 35 godina Hermi razvija i proizvodi visokokvalitetne proizvode koji pružaju najviši nivo sigurnosti od direktnih i indirektnih oštećenja uslijed udara groma. Zbog rastuće složenosti i brojnosti električnih i drugih instalacija u izgradnji i rekonstrukciji objekata , Hermi je proširio svoju liniju proizvoda u segment kablovskih polica i ljestava. Pored zaštite solarne elektrane od udara groma, nudimo i izdržljive nosive konstrukcije za ugradnju fotonaponskih sistema.